PROFESSIONEEL GROENONTWERP

ZOEMBEPLANTING

VOOR BIJEN


Bijen, hommels, vlinders en insecten zijn elk op hun eigen manier van levensbelang voor de natuur. Deze dieren krijgen het echter steeds moeilijker. Gelukkig kan je hen het leven een stuk eenvoudiger maken met de juiste beplanting!


Je hoeft helemaal geen verwilderde tuin te hebben om van bijen en vlinders te genieten. Beplantingsplan.be is gespecialiseerd in bijen- en insectenplanten en weet elke keer weer te verrassen door deze te combineren.


Zowel imkers als natuurliefhebbers kunnen bij ons terecht voor specifieke beplantingsplannen om honingbijen, wilde bijen of vlinders te ondersteunen.
bijentuin

EASY CARE BEPLANTING

IJZERSTERK & ONDERHOUDSARM

Het heeft weinig zin om een prachtige, arbeidsintensieve beplanting aan te leggen als het u aan tijd ontbreekt om deze te onderhouden.


Gelukkig is het dé specialiteit van Beplantingsplan.be om een tuin ‘easy care’ te maken.

Dankzij het uniek lagensysteem met bodembedekkende kwaliteiten, is een prachtige tuin waar u amper
tijd en moeite in hoeft te steken niet langer utopie!

Structuurlaag: Deze bestaat uit stevige, langlevende vaste planten die er het ganse jaar goed uitzien. Deze zorgen voor rust en bepalen de algemene samenstelling. De nadruk ligt hier op de individuele plant.


Massalaag: Een mix van planten waarbij de klemtoon op het geheel en niet op de individuele plant ligt. Bij afwezigheid van andere lagen is de massalaag bodembedekkend.


Bodemlaag: Dit is een extra plantenlaag die onder en tussen de massalaag groeit. Deze laag is schaduwverdragend en sterk bodembedekkend. In combinatie met mulch is de bodem optimaal bedekt.


Grondlaag: De onzichtbare, maar ook onmisbare schakel. Het is de laag waarin de plantenwortels groeien en elkaar beconcurreren om ruimte en voedingsstoffen. Deze laag bepaalt grotendeels welke plantsferen mogelijk zijn.